WEBSHOP +45 7010 7005

Når plan A ikke lever op til sikker dataopbevaring

Kunden er en forening med 80.000 medlemmer og afdelinger i hele landet. Foreningen er frivillig og finansieres hovedsagligt af private midler.  De var på udkig efter en IT-løsning til deres lokale afdelinger. I samarbejde med et konsulentfirma, finder de et system der hedder Docasoft, som umiddelbart lever op til alle deres krav og forventninger. Men hvor skal systemet hostes? Helt overordnet set er der 3 muligheder:

  1. On-premise hos kunden
  2. Docasoft
  3. Et helt tredje sted

 

Sikker dataopbevaring er afgørende

Valget falder på Docasoft, da det er en nem løsning og det giver mening i forhold til, at det er dem der skal holde systemet ved lige. Sent i processen, finder man desværre ud af, at den måde data opbevares på hos Docasoft, ikke lever op til de krav der er i forhold til data. Så man skal ret hurtigt finde en alternativ løsning med kort deadline. Det er her M Networks kommer ind i billedet, da foreningen i forvejen har Microsoft Azure løsninger til andre formål og spørger os, om der er mulighed for at få en løsning etableret igennem Azure for at løse denne problemstilling. Det der gør denne case særlig er, at afdelingerne ikke skal have adgang til foreningens interne netværk, men de skal stadigvæk kunne benytte løsningen på samme vilkår som de ansatte hos foreningen. Løsningen skal altså have mulighed for at adskille brugere fra hinanden, men sikkerhed skal forblive intakt og det skal ikke mindst være nemt for foreningen at styre adgange.

 

Hurtig eksekvering med Azure Virtual Desktop

M Networks finder ud af at løsningen kan etableres i Azure Virtual Desktop og det skal gå hurtigt. Vi går i gang mandag morgen og allerede tirsdag eftermiddag er basis-systemerne klar med brugergrupper, en Azure Virtual Desktop der kan levere Docasoft applikationen, back-end server som hoster for foreningen, patch management samt back-up af løsningen hvis systemet går ned eller en opgradering går galt. Derudover implementeres Multi Factor Authentication (2-faktor godkendelse) for ekstra sikkerhed.

Valget faldt på Azure Virtual Desktop fordi det er hurtigt at opsætte, uden at gå på kompromis med sikkerheden og det kan nemt skaleres op efter behov.

 

Ekstra bonus til foreningens IT-medarbejdere

I dag har foreningen stadig løsningen og de fleste afdelinger er efterhånden kommet over på løsningen. Løsningen skulle implementeres på kort tid og derfor er der først efterfølgende koblet et testmiljø på. Docasoft leveres som en remote applikation, hvor brugere får leveret en applikation på deres maskiner, hvad end man har en PC eller tablet. Det er en enkel proces som kun kræver en almindelig PC med Windows 10 og en internetforbindelse. Sidst, men ikke mindst, har foreningen fået en management maskine til deres interne it-medarbejdere, som er en ekstra virtuel desktop, så it-medarbejdere – uanset hvor de er – kan komme på virksomhedens netværk.

Vil du læse mere om Azure Virtual Desktop, så klik her.

 

Banner læs mere om Azure Virtual Desktop