IT udvikling med mennesket i centrum
Blogindlæg: Udvikling med mennesket i centrum
Hvad er dit syn på IT udvikling? Det har du måske kun gjort dig nogle tanker om hvis du beskæftiger dig med IT udvikling. Men ikke desto mindre, er det et relevant spørgsmål at stille, når du er på udkig efter IT-udviklere til et nyt projekt. I et konkurrencepræget marked, er det nemt udelukkende at kigge på prisen. Men vi vil gerne slå et slag for at kigge på menneskerne bag og deres syn på IT udvikling.
Nærværende forretningsforståelse
Ingen har knækket koden til at læse andre menneskers tanker. Derfor kræver et godt udviklingsforløb både nærhed og nærvær. Dels for at opnå tilstrækkelig forståelse for behov, detaljer og processer, men lige så meget for at have en værdiskabende og løbende dialog.
Få data’en til at tale
Hvad nu hvis data kunne tale, hvad ville det så sige? Og hvem ville det sige det til? Det er vores grundlæggende model for integration af data, hvor data kommer til brugeren i deres foretrukne IT system, i stedet for at brugeren skal anvende udviklerens foretrukne program eller alternativt en stribe af forskellige IT-systemer.
Udvikling med mennesket i centrum
Sammenspillet mellem IT udvikling og de IT driftsmæssige discipliner er i dag grundstenen i effektive og værdiskabende udviklingsprojekter. Som med alt andet er udviklingsprocessen også afgørende for at opnå de ønskede resultater. Derfor bruger vi naturligvis gode og velkendte processer og redskaber som DevOps, Jira osv.
Konkurrenceevne og værdiskabelse
Hvor ender konkurrenceevne henne, hvis en hel branche anvender det samme system med tilhørende processer og løser opgaverne på præcis samme måde og efter samme drejebog?
I det tilfælde er der kun mennesker og pris tilbage. Hvis prisen er den eneste væsentlige konkurrenceparameter, er det begyndelsen på enden.
Derfor skal man tænke før man bygger hver en eneste linje kode. Det er netop ikke et spørgsmål om programmer og applikationer, men et spørgsmål om at understøtte processer på den optimale måde I balance mellem funktionalitet og økonomi.
”One tool strategy”
Skal brugerne have så ”mange” forskellige programmer og applikationer som muligt? Ikke hvis du spørger os. Det vigtige er her, at der fra start bliver lagt en grundlæggende strategi for softwareudvikling, hvor værktøjerne udvikles sådan at brugerne mødes i deres primære program og at hovedopgaven kan løses her. Det væsentlige redskab er her at integrere data mellem systemer og programmer.
Opgør med monolitter
”Størst er bedst”, betragtes nu som ”Størst var bedst” – altså et opgør med store og komplekse systemer, der erstattes af mindre komponenter specialiseret i at løse en specifik opgave og at behandle og videresende data til brugerens primære system, hvor brugerens daglige rutiner løses. Øget agilitet, sikkerhed samt minimering af risiko, er flere af fordelene af en udviklingsstrategi målrettet mikroservicearkitektur med eventdriven tilgang.
Har du lyst til at fortsætte snakken omkring IT udvikling, så kontakt os endelig.