Skip to main content

IT sikkerhed

IT-sikkerhed udgør rygraden i enhver moderne virksomhed. Det handler om mere end blot at beskytte data; det drejer sig om at skabe en solid skjoldmur mod digitale trusler og sikre, at virksomhedens digitale aktiviteter forbliver sikre, stabile og pålidelige.

Gennem en kombination af avancerede teknologier, stærke sikkerhedsprocedurer og uddannelse af personale opnås en robust beskyttelse mod et stadigt skiftende trusselslandskab.

IT-sikkerhed er ikke en luksus, det er en nødvendighed.

Det udgør fundamentet for en robust og pålidelig digital tilstedeværelse. Ved at investere i et solidt IT-sikkerhedsgrundlag kan virksomheder minimere risici, beskytte deres aktiver og opretholde tilliden hos kunder og samarbejdspartnere.

Har du råd til at lade være?

Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) har ofte tendens til at undervurdere vigtigheden af IT-sikkerhed, men der er flere grunde til, at de bør prioritere det. 

Det kan have store konsekvenser hvis jeres forretning er nede 1 time, 1 dag eller endnu længere. Det kan medføre tab af data, nedetid, driftsafbrydelser og endda økonomisk tab som følge af løsepengekrav eller retssager.

6 tiltag der forbedrer jeres IT-sikkerhed


01

Sikring af internetadgang og dit netværk

Intelligent blokering af uønsket adgang og trafik til og fra internettet, internettrafik for ikke kendte og uønskede programmer blokeres helt, og den almindelige trafik overvåges og inspiceres for ”uønskede” mønstre og anderledes brugeradfærd. 

02

MFA og adgangskoder

Sikker beskyttelse af adgange ved at vælge sikre adgangskoder samt 2 faktor beskyttelse, hvor brugeren via sin telefon eller lignende skal godkende en ekstra gang. På den måde skal du for at tilgå systemerne kende både brugernavn, adgangskode og så naturligvis have den sidste faktor i hænderne. 

03

Back-up og restore

Beskyttelse af data har mange facetter og vinkler, men det grundlæggende går ud på at tage en forsvarlig backup, kunne genskabe den og at øvelsen er velafprøvet og dokumenteret. 

04

Privilegerede adgange og rollebaseret styring

Adgang til systemer, programmer og internettet tildeles efter rolle og funktioner. Virkeligheden er ofte en anden og praksis er at brugerne har unødvendig adgang til systemer, filer og programmer. Særligt administrative adgange, bliver tildelt for rundhåndet – også hvor der reelt kun er behov for lejlighedsvis adgang. 

05

Intelligent antivirus og opdateringer

En intelligent antivirus, kigger ikke alene på skadelig indhold, men kigger på unormal adfærd og lukker ned for de enkelte computer/brugere på forskellig vis. 
Systematisk opdatering af operativsystemet, primære- og sekundære programmer, er alene en god start for at undgå at blive ramt ved hjælp af kendte og nye sikkerhedshuller i softwaren. 

06

Det handler om mennesker

Træning, træning, træning. Det er nødvendigt at brugere er trænet i hvordan de skal begå sig. Træningen kan udføres via læringsportaler eller i fysisk form som gamification.

FAQ om IT-sikkerhed

Her har vi samlet de hyppigste spørgsmål og svar omkring IT-sikkerhed. Har du andre spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. 

1. Hvad er IT-sikkerhed?

IT-sikkerhed refererer til beskyttelsen af digitale oplysninger og systemer mod uautoriseret adgang, brug eller ændringer for at sikre fortrolighed, integritet og tilgængelighed af data.

2. Hvorfor er IT-sikkerhed vigtigt for virksomheder?

IT-sikkerhed er afgørende for at beskytte følsomme data, undgå driftsafbrydelser, overholde lovgivning og opretholde kunders tillid, da angreb kan føre til tab af data, økonomisk tab og omdømmeskader

3. Hvad er de mest almindelige cybertrusler?

Nogle almindelige cybertrusler inkluderer phishing, malware, ransomware, DDoS-angreb og social engineering, hvor angribere udnytter sårbarheder for at få adgang til systemer eller data.

4. Hvordan kan jeg beskytte min virksomhed mod cyberangreb?

Implementering af sikkerhedsforanstaltninger såsom antivirussoftware, regelmæssig sikkerhedsopdatering, træning af medarbejdere i sikkerhedsprocedurer og oprettelse af sikkerhedsbackup er vigtige skridt.

5. Hvad gør jeg, hvis min virksomhed oplever et cyberangreb?

Handl hurtigt ved at isolere det berørte system, informere relevante myndigheder, kontakte IT-support eller sikkerhedseksperter og følg en nødplan for at minimere skaden.

6. Hvordan kan jeg vurdere min virksomheds nuværende IT-sikkerhed?

Handl hurtigt ved at isolere det berørte system, informere relevante myndigheder, kontakte IT-support eller sikkerhedseksperter og følg en nødplan for at minimere skaden.

Vil du gerne holde dig opdateret omkring IT-sikkerhed?

Her har vi samlet relevante links og artikler, til dig, der gerne vil blive meget klogere på IT-sikkerhed.

Aktuelle varsler fra Center for Cybersikkerhed
Beskyt din organisation mod phishing-angreb
IT-sikkerhed og distancearbejde

Sammen gør vi hackernes job meget sværere

Vores IT sikkerhedsspecialister sidder klar til at tale med dig. Udfyld formularen og du hører fra os. 

Dan Lykke Sørensen
Business Development Executive
+45 70107005
dls@mnetworks.dk

    privatlivspolitik


    Har I brug for support?