Skip to main content

AvePoint

HAR DU BACKUP AF DINE FILER OG DATA I MICROSOFT?

Vi behøver næsten ikke at pointere det – men data er, for langt størstedelen, en så vigtig del af at drive en forretning, at det er svært at komme videre, hvis man mister kritisk data. Undersøgelser viser endda, at små virksomheder, der mister data, lukker efter 6 måneder.

Har du backup af din data i Microsoft? Mange tror, at der automatisk følger backup med i Microsofts univers blot fordi, løsningen er Cloud. Men det er desværre ikke tilfældet!

Derfor anbefaler og opfordrer Microsoft til, at deres kunder benytter sig af tredjeparts backupløsninger. I dag er det cirka 40 % af organisationer, der bruger Office 365, der har en tredjeparts backupløsning til at beskytte deres data. Er du en af de 60 %, der endnu ikke har en backupløsning? 

Læs videre og bliv meget klogere på, hvordan vi kan sikre din data. 

 • Avepoint backup

“Det sker ikke for os…”

(Det håber vi heller ikke. Men her er alligevel 5 hyppige  grunde til, at der sker brud på datasikkerhed.)

Brugerfejl

Menneskelige fejl sker. Og derfor er den hyppigste årsag til tab af data altså også scenarier, hvor en bruger begår en fejl. Brugere kan komme til at slette dokumenter eller email – eller mere end det (grupper, Teams, SharePoint), hvis de er ejere. Derfor har Microsoft da også versionskontrol og papirkurv, som kan afhjælpe en del af den slags problemer. 

Mange vil dog have glæde af at benytte en tredjeparts backupløsning, som tilbyder længere tids backup. 

Administratorfejl

Office 365-administratorer og IT-professionelle er også bare mennesker og kan også komme til at lave fejl.

Et eksempel på en fejl, man kan lave som administrator, er fejl med adgange eller regler omkring mailbokse, der slettes efter en medarbejder er stoppet. I mange tilfælde, vil der være behov for adgang til en mailboks, efter en medarbejder er stoppet, og hvis ikke man gør noget aktivt, vil denne være slettet efter 30 dage. 

En ondsindet insider

Nogle gange sker det, at en utilfreds bruger eller administrator forsøger at slette, korrupte eller på anden vis fjerne vigtig data fra Office 365.

I de fleste scenarier kan data hurtigt gendannes ved hjælp af de funktioner, der allerede er i Microsoft. Men hvis den ondsindede insider gendanner eksempelvis en SharePoint-side fra et tidligere tidspunkt, så vil det kræve en tredjeparts backupløsning at rulle frem og gendanne data. 

Projekt- og planlægnigsdata

Særligt for dem, der bruger projekt og planlægningsservices i Office 365, kan en tredjeparts backupløsning hjælpe med at tage backup på kritiske, granulære enheder.

Ondsindede outsiders

Ransomware fra ondsindede outsiders er den største cybersikkerhedstrussel, og angreb sker hele tiden. Et angreb involverer typisk en trussel udefra, hvor der blokeres adgang til data, indtil løsepenge er givet. Ransomware-truslen er ikke blevet mindre af mængden af remote arbejde, da mange virksomheder er rykket i skyen for at opretholde deres forretning under corona-pandemien – mange uden at tage et ekstra kig på deres sikkerhedskontroller. Ransomware kan være dyrt og skaber ofte overskrifter i medierne – ikke kun på grund af hyppigheden, men også på grund af, hvor dyrt det er at blive angrebet. Vi kunne nævne mange tilfælde, hvor virksomheder er blevet angrebet af ransomware. Det vigtigste er dog, at hvis I bliver udsat for et sådant angreb, og I har en backupløsning, så kan I hurtigt gendanne det tabte data og genoptage jeres forretning.

Hvor lang backup har du brug for? 

Hvor lang tid er der egentlig backup på de forskellige data og filer, du kan miste eller er kommet til at slette? Er det 14-30 dage, er det 93 dage, eller er det, der lå i papirkurven, allerede væk i morgen? Afhængigt af dine indstillinger kan du miste din data, før du ved af det, og derefter kan du ikke genskabe den.

Med tredjeparts backupløsninger som fx AvePoint kan du genskabe dokumenter, data og filer, som du har mistet, selvom der er gået både 14, 30 eller 93 dage.

Hvad foretrækker du?

Hvilken backup af Microsoft 365 er den rigtige for din virksomhed?  

Der er to primære måder at tage backup af Office 365 – en software-løsning, som du selv hoster, eller en Software-as-a-Service-løsning (SaaS).

Cloud-to-cloud backup er den eneste praktiske løsning. Med en løsning, som du selv hoster, kan du ikke skalere i takt med, at din data vokser, og det kræver noget mere manuelt arbejde at håndtere.  

Vi har evalueret de forskellige SaaS-løsninger, der er på markedet, og vi er ikke i tvivl – AvePoint kan alt det, som en backupløsning skal kunne. 

Hvad er AvePoint?

AvePoint Cloud backup er den mest omfattende Cloud-til-Cloud backupløsning i branchen til Microsoft 365. Med ubegrænset, automatiseret backup og sikker opbevaring i AvePoints Azure Storage eller i din egen Cloud kan du beslutte, hvor meget der skal gendannes og hvornår.

AvePoint er en Software-as-a-Service backupløsning og hostes på Microsofts Azure Platform. Løsningen er ISO-certificeret.

Løsningen er et alternativ til SkyKick, KeepIT og Veeam. AvePoint er dog en unik løsning, hvor alle dokumenter og andet data opbevares i al evighed i backup til en fast pris. Det sættes nemt op via os eller en anden AvePoint-partner og adskiller sig markant fra andre løsninger på markedet, da der ikke kun laves backup af Microsoft 365, men af mange forskellige typer af produkter som Outlook, SharePoint, Teams og meget mere.

Backupløsningen leveres som managed service, hvor vi her hos M Networks sørger for det hele som certificeret AvePoint-partner. Prisen fastsættes efter behov og antal brugere.

Omfattende backup

En ubegrænset backuptjeneste til dine Microsoft 365-ressourcer i SharePoint Online, Exchange Online, Project Online, OneDrive for Business, Groups, Teams, Planner og offentlige mapper.

Gendan på minutter, ikke dage

Uden at skulle tage telefonen, planlægge gendannelsesvinduer eller udføre site-level tilbageførsel kan du nemt gendanne dine Microsoft 365-genstande for sider, biblioteker, OneDrive, postkasser, grupper eller Teams.

Bekymringsfri backup

AvePoint kører automatisk backup op til fire gange om dagen og opbevarer 100 % af dine data i et år. Ubegrænset backupabonnement giver dig den fleksibilitet, du har brug for, og den beskyttelse, du ønsker.

Backup på dine betingelser

Vælg at opbevare dine Microsoft 365-backupdata sikkert i AvePoints skalerbare Azure Storage, din private cloud eller i et datacenter hos din foretrukne leverandør.

Er AvePoint noget for jer? 

Kontakt os endelig og lad os tage en snak om, hvordan I kan sikre backup af jeres Microsoft-produkter.

Du kan kontakte os via kontaktformularen, på telefon +45 7010 7005 eller e-mail info@mnetworks.dk.

  privatlivspolitik


  Kontakt os på:

  +45 7010 7005

  HENRIK HANSEN

  Senior Account Executive
  Har I brug for support?