Skip to main content

Azure Virtual Desktop

SIKKER FJERNSKRIVEBORDSOPLEVELSE

Med Microsoft Azure Virtual Desktop får du nemt og hurtigt adgang til dine applikationer, programmer og det der ellers ligger på din desktop via cloud. Det betyder, at du uanset hvor du er og hvilken enhed du bruger, kan komme på virksomhedens systemer. Normalt kræver det at man logger på via virksomhedens netværk eller  VPN, men med Azure Virtual Desktop får du samme adgang som hvis du sad i virksomheden og loggede på din arbejdscomputer.

Det bedste af det hele? Det er hverken dyrt eller tidskrævende at komme igang. Læs videre og bliv meget klogere på Azure Virtual Desktop.

MINDRE VEDLIGEHOLD

Alle forretningskritiske systemer bliver distribueret et sted, så man skal ikke ud og vedligeholde installationer ude på brugerenes computere. Hertil er det heller ikke nødvendigt at vedligeholde de systemer der normalt kræves af en terminalserver installation. Dette gør at arbejdet med at vedligeholde applikationer er langt mindre.

MERE SIKKERHED

Når det ligger i cloud, har vi styr på hvilke adgangsforhold der er til systemet. Det betyder, at man kun kan tilgå systemet med sit cloud login eller sin Azure AD bruger og det kan være beskyttet af 2-faktor eller conditional access – eller begge. På den måde sikrer vi 100% kontrol over hvem der tilgår systemet. 

HØJ GRAD AF FLEKSIBILITET

Man kan op- og nedskalere efter behov. Har man behov for mere kapacitet er det nemt og enkelt at opgradere de maskiner der kører ens applikationer. Man kan nemt få flere brugere på. Samtidig kan man nedskalere hvis behovet bliver mindre. 

HURTIG OG NEM ADGANG

Man får hurtigere og nemmere adgang til applikationer der ligger i Cloud. Infrastruktur i Cloud kræver normalt at man er på virksomhedens netværk eller vpn, men her gælder det, at uanset hvor du sidder kan du komme på virksomhedens systemer enten som fuld desktop eller remote app som publiceres ud til maskinen.

Er Azure Virtual Desktop
noget for os? 

Efter vores mening, er der ikke mange virksomheder i dag som ikke vil få glæde af en AVD løsning. Vi har dog listet nogle tilfælde, hvor en AVD løsning vil give ekstra god mening. 

 • Til dem, der har behov for at styre en særlig applikation, eksempelvis et ERP-system , hvor alle back-end systemer befinder sig i Cloud allerede og man gerne vil have en god svartid på den klient der skal tilgå systemet.
 • Til dem, der ønsker særlig styring af rettigheder til applikationer
 • Til dem, der gerne vil publicere en desktop eller et program, som de kan administrere lokalt.

 • Til dem, der har en bring-your-own-device strategi, hvor de ansatte kan arbejde fra forskellige platforme, logge på både i virksomheden eller hjemme, bruge en macbook eller ipad. Stort set alle muligheder vil være tilgængelige når man har en Azure Virtual Desktop løsning.

Hvem er Azure Virtual Desktop så ikke relevant for? 

Vi har spurgt vores senior systemkonsulent, Brian Oldenborg, som har været hos M Networks i 15 år, om der er nogle virksomheder AVD ikke er relevant for. Han svarer:

“Kun i særlige tilfælde hvor man eksempelvis har en infrastruktur der primært ligger hos en selv on-prem, hvor det ikke ville give mening at sætte et miljø op i Azure, for der ville måske være for lang svartid fra Azure og ind til ens on-prem miljø til at det ville køre godt eller måske blive for dyrt”.

Er det sikkert at give medarbejdere adgang til virksomhedens systemer på den måde? 

Det meget korte svar er JA.

Med løsningen opnår man den samme sikkerhed som man gør sammen med Office365. Vi får nemlig ikke adgang til miljøet uden vores Office365 bruger, som kan være beskyttet med 2 faktor eller conditional access – eller begge. 

Når Azure Virtual Desktop tilgås, er det en server der ligger internt på et netværk som kan lægges på samme netværk som virksomhedens systemer i et lukket miljø med VPN tunneller ind til lokale netværk.

Bonus: Systemer kan hurtigt reetableres ved hjælp af Azure backup.

Det lyder godt. Hvordan kommer jeg igang?

Azure Virtual Desktop er hurtigt at sætte op hvis man eksempelvis gerne vil prøve og se om det er noget for en. Derved kan man hurtigt teste om det er en løsning man vil gå videre med og man behøver ikke at sætte mange timer af. For relativt få penge kan man starte en maskine op og finde ud af om løsningen dur til ens formål.

Til sammenligning kan man som alternativ bygge det hele i ens miljø som en terminalserver og det vil nemt tage 20-30 timer blot at etablere. Det er slet ikke tilfældet her. Her kan man komme i gang på nogle få timer. På de timer har en maskine oppe at køre og kan køre en applikation ud og se om miljøet passer sammen med det man har i forvejen. 

Hvis man vil i gang, kan man kontakte os for at få hjælp og sparring til at sætte det op og undgå de værste faldgrupper. Der er nogle ting man skal vide omkring opsætningen som ikke lige står i drejebogen, men som vi kender til og som vi kan hjælpe med eller afholde workshops i.

Er Azure Virtual Desktop noget for jer? 

Kontakt os endelig og lad os tage en snak om hvordan Azure Virtual Desktop kan gavne jeres forretning.

Du kan kontakte os via kontaktformularen, på telefon +45 7010 7005 eller e-mail info@mnetworks.dk.

  privatlivspolitik


  Kontakt os på:

  +45 7010 7005

  Har I brug for support?